19 مرداد 1395 - 18:13 شناسه خبر: 4522 نسخه چاپی

زرگران در گفت‌وگو با ایرنا از بهبود تراز تجاری محصولات غذایی و کشاوزی خبر داد

سیر صعودی صادرات مواد غذایی و کشاورزی در بهار 95

سیر صعودی صادرات مواد غذایی و کشاورزی در بهار 95 زرگران در گفت‌وگو با ایرنا از بهبود تراز تجاری محصولات غذایی و کشاوزی خبر داد
دبیرکل کانون انجمن‌ های صنایع غذایی از بهبود تراز تجاری محصولات غذایی و کشاوزی خبر داد و گفت: در بهار امسال صادرات مواد غذایی کشاورزی سیر صعودی ب ...

دبیرکل کانون انجمن‌ های صنایع غذایی از بهبود تراز تجاری محصولات غذایی و کشاوزی خبر داد و گفت: در بهار امسال صادرات مواد غذایی کشاورزی سیر صعودی به خود گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کاوه زرگران افزود: آمارها نشان می دهد واردات محصولات غذایی و کشاورزی نیز در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی با اعلام اینکه آمارها نشان می‌دهد واردات محصولات غذایی و کشاورزی در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است، گفت: در سه ماهه اول سال 1395، حدود 512 هزار تن محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به ارزش بیش از یک میلیارد و 56 میلیون دلار از کشور صادر شده که به لحاظ وزن 11 درصد و به لحاظ ارزش 17 درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به تلاش صنایع غذایی و کشاورزی کشور برای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید ملی گفت:  در سه ماهه اول سال 1395، حدود 512 هزار تن محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به ارزش بیش از یک میلیارد و  56 میلیون دلار از کشور صادر شده که به لحاظ وزن نسبت به مدت مشابه سال قبل 11 درصد و به لحاظ ارزشی 17 درصد افزایش یافته است.

دبیرکل کانون انجمن‌های صنایع غذایی با تاکید بر توانایی‌های صنایع غذایی و تبدیلی ایران با وجود رکود در  کشور گفت: از مجموع صادرات سه ماهه اول امسال حدود 462هزار تن محصولات کشاورزی بوده و صنایع غذایی بیش از 909 میلیون دلار به خارج از کشور صادرات داشته است.

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: بیش از 75 درصد ارزش صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی (حدود 800 میلیون دلار) متعلق به محصولاتی چون پسته، لبنیات، شیرینی و شکلات، خرما، گوجه‌فرنگی، سیب و زعفران بوده است.

 وی افزود: صادرات  محصولات کشاورزی  نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، خرما، پسته و انگور خشک کرده و همچنین محصولات صنایع غذایی نظیر پنیر، ماست، شکلات و ویفر نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. البته صادرات  محصولاتی چون گوجه فرنگی، زعفران، سیب زمینی، پیاز، چای و انار  و همچنین محصولات صنایع غذایی نظیر بیسکویت، آبمعدنی، بستنی، ماکارونی، فرآورده‌های گوشتی نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

زرگران با اعلام اینکه 98 کشور مقصد صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران در سه ماهه اول امسال بوده‌اند، اضافه کرد: بیش از 54 درصد صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی کشور به مقصد عراق و افغانستان است.


کاهش واردات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی

وی در ادامه با اعلام کاهش واردات مواد غذایی و کشاورزی در سه ماهه اول امسال نیز گفت: طی این مدت حدود 4 میلیون و 265 هزار تن  محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به ارزش بیش از 2 میلیارد و 90 میلیون دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل 7 درصد و به لحاظ ارزشی 6 درصد کاهش یافته است.

 دبیر کل کانون انجمن‌های صنایع غذایی با تاکید بر اینکه واردات محصولات کشاورزی بیشتر معطوف به کالاهای اساسی است، گفت: حدود 67 درصد ارزش واردات کشاورزی و صنایع غذایی مربوط به غلات، دانه‌های روغنی و روغن خام و همچنین کنجاله است که در رده کالاهای اساسی قرار می‌گیرند.

وی در خصوص جزییات واردات غلات به کشور گفت: در سه ماهه اول امسال، 2 میلیون و 484 هزار تن غلات به ارزش بیش از 713 میلیون دلار وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی 20 درصد و به لحاظ ارزشی 28 درصد کاهش داشته است.

به گفته رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران، ذرت 39 درصد، برنج 28 درصد و گندم 19 درصد از مجموع واردات غلات را در این دوره به خود اختصاص داده‌اند.

کاوه زرگران ادامه داد: در سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، واردات دانه آفتابگردان از 14.5 هزار تن به بیش از 30 هزار تن رسیده. این در حالی است که واردات روغن خام آفتابگردان از بیش از 65 هزار تن به کمتر از 55 هزار تن رسیده است و واردات این روغن کاهش یافته است.

 دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی کشور افزود: همچنین در این مدت واردات دانه سویا از 407 هزار تن به بیش از 548 هزار تن در سه ماهه اول سال جاری رسیده در حالی که واردات روغن خام سویا با 28 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه، به رقم 50 هزار تن رسیده  و واردات روغن پالم نیز با افزایش 28 درصدی نسبت به سال قبل به حدود 101.5 هزار تن رسیده است.

وی در خصوص آمار کنجاله سویا در فصل بهار سال جاری نیز گفت: 577 هزار تن کنجاله به ارزش بیش از 224 میلیون دلار وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی 22 درصد و به لحاظ ارزشی 2 درصد افزایش داشته است.